Ποιοι είμαστε;

Σας καλοσωρίζουμε στο νέο δικτυακό μας "σπίτι". Συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων διοικήσεων, παρέχουμε το χώρο αυτό για την προβολή της δουλειάς των ομάδων μας, αφού έτσι:

    Ενισχύουμε την προσπάθειά τους.
    Καθιστούμε την παρουσία τους φάρο για την προσέλκυση και άλλων παιδιών.

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι παρεμβαίνουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη, σωματική και πνευματική των παιδιών μας.
Με χαρά περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας για βελτιώσεις και προσθήκες.


Με εκτίμηση
Η διοίκηση του
Φ.Ο.Τ.

SIMA_SYL

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

    Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Τούφας Χαλανδρίου (Φ.Ο.Τ.) ιδρύθηκε το έτος 1953 με την επωνυμία ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥΦΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
    Σκοπός του Συλλόγου ήταν: H συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της περιοχής, ο φωτισμός, το πράσινο, οι δρόμοι , η ίδρυση δημοτικού σχολείου και άλλων κοινωφελών έργων.
    Με την πάροδο των ετών η περιοχή της Τούφας Χαλανδρίου αναπτύχθηκε οικονομικά και κοινωνικά, οι στόχοι δε του Συλλόγου κατευθύνθηκαν στην ανάπτυξη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού της περιοχής και το έτος 1979, μετά από τροποποίηση του καταστατικού, φέρει την επωνυμία ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΦΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Φ.Ο.Τ).
    Ο Σύλλογος είναι μέλος της Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) και της Ε.Σ.Κ.Α. (Ενωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής).
    Οι ομάδες Μπάσκετ συμμετέχουν ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ. Οι εντός έδρας αγώνες των ομάδων γυναικών (Β’ ΕΣΚΑ) και ανδρών (Γ’ ΕΣΚΑ) διεξάγονται στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Χαλανδρίου «Νίκος Πέρκιζας » και των λοιπών τμημάτων στα ανοικτά γήπεδα που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος Χαλανδρίου ("Χάρης Χριστουλάκης" Ιωαννίνων & Τυμφρηστού – Ολύμπου & Μεταμορφώσεως).
    Σήμερα, ο Φ.Ο.Τ. συντηρεί τμήματα υποδομής – ακαδημίες με αγόρια και κορίτσια όπου αθλούνται παιδιά ηλικίας 7 έως 15 ετών.
    Η Φιλοσοφία του Συλλόγου μας είναι το δίπτυχο «αθλητισμός – πολιτισμός» και στοχεύει να δώσει την ευκαιρία στους νέους μας να συμμετέχουν στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου μας.
    Με την προσπάθειά μας αυτή, στοχεύουμε μέσω των βασικών αρχών του μπάσκετ, όπως είναι η ομαδικότητα, η αγωνιστικότητα, η πρωτοβουλία, η συνεργασία κ.α. να βοηθήσουμε τους νέους του Δήμου Χαλανδρίου στη μελλοντική προσωπική και επαγγελματική τους επιτυχία.

andriko_sima

Posted by admini

Αφήστε μια απάντηση